Over ons

In 1982 namen wij de slagerij over in Zuidbroek. Later kwam daar nog een filiaal bij in Sappemeer op de Noorderstraat. In ons bedrijf is het ambacht nog volop aanwezig, zowel het slachten als het maken van worst doen wij nog steeds. Wij doen dit niet alleen voor ons eigen bedrijf. Ook voor andere slagerijen en vleesverkooppunten zijn wij actief. Wij zijn dan ook in het bezit van alle benodigde vergunningen en EEG-erkenningen.

Onze goed geoutilleerde worstmakerij kunnen wij dan ook vooruitstrevend noemen. De resultaten zijn daar dan ook naar. Op diverse nationale en regionale wedstrijden hebben wij goud behaald voor onze producten. Specifieke toppers zijn bijvoorbeeld onze leverworst en de Groninger droge worst. Deze laatste is lekker gekruid met kruidnagel.

Met nadruk willen wij iets vertellen over ons varkensvlees. Doordat wij zelf slachten weten wij letterlijk wat voor vlees wij in de kuip hebben. Daar wij geregeld bij onze mester over de vloer komen kennen wij de herkomst van ons vlees. Zo lopen de biggen altijd vrij rond in het stro en kunnen ze naar buiten. Zo groeien zij op in alle rust en ruimte.


Vestiging Zuidbroek

Maandag 13.30 - 18.00 uur
Dinsdag 07.30 - 12.30 uur 13.30 - 18.00 uur
Woensdag 07.30 - 12.30 uur 13.30 - 18.00 uur
Donderdag 07.30 - 12.30 uur 13.30 - 18.00 uur
Vrijdag 07.30 - 12.30 uur 13.30 - 18.00 uur
Zaterdag 07.30 - 12.30 uur
Zondag Gesloten


Vestiging Sappemeer

Maandag 13.30 - 18.00 uur
Dinsdag 07.30 - 18.00 uur
Woensdag 07.30 - 18.00 uur
Donderdag 07.30 - 18.00 uur
Vrijdag 07.30 - 20.00 uur
Zaterdag 07.30 - 16.30 uur
Zondag Gesloten


Slagerij Kuipers is 'Beste Worstmakerij'

SAPPEMEER – Tijdens de jaarbijeenskomst van Het Worstmakersgilde is Slagerij Kuipers met vestigingen in Sappemeer en Zuidbroek, uitgeroepen tot 'Beste Worstmakerij van Noord-Nederland 2018'. Driehonderd collega's en vakgenoten waren daarbij aanwezig.

Zoals het een vakman betaamt, geeft Mark Kuipers de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring

Bij de aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van o.a. worsten en vleeswaren.
Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.
Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. [naam slagerij] heeft de meeste punten behaald in de regio Noord-Nederland!
Het maken van de lekkerste eigengemaakte worsten en vleeswaren staat bij Kuipers hoog in het vaandel. Voor hem en zijn team is deze prijs dan ook erg belangrijk. “Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze worstmakerij. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om onze heerlijke producten zelf te komen proeven”, aldus Kuipers.

L

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.